Meistä

Vuonna 1904 perustettu Jakobstads båtvarv, on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva puuveneveistämö. Veistämö valmistaa klassisia puuveneitä ja tarjoaa myös korjauksia, entisöintejä, huoltoja  ja talvisäilytystä. 

DSC_3695 2.jpg

Veistämö sijaitse nykyaikaisissa tiloissa luonnonkauniissa Vanhassasatamassa Pitarsaaressa, Suomessa.

Veistämö yhdistetään kunnianhimoisiin projekteihin, käytännölliseen ja tyylikkääseen muotoiluun sekä kauniiseen käsityöhön.

Sen on vuodesta 1985 lähtien omistanut

puuvenemestari Jan Backman joka on huolella

valinnut yhteistyökumppanit. Veistämöllä työskentelee nykyään useita itsenäisiä yrittäjiä, jotka  projektin niin vaatiessa tekevät yhteistyötä, (ja työskentelevät myös jokainen omilla projekteillaan). Näin yhdistyy laaja osaaminen veneenrakennuksen sekä myös muun käsityötaidon saralla.

Yhteistyökumppanit

Fredrik Östman, veneenrakentaja. Työskentele enimmäksen uusrakentamisen parissa. Hän rakastaa ulkoilmaelämää, johon kuuluu pyöräily ja purjehtiminen, aikaisemmin hän on kilpaillut haiveneillä. Nykyään hän viettää vapaa-aikaansa merellä purjehtien entisöityä mahonkista meriristeilijää vuodelta 1968.

Johan Tonberg, veneenrakentaja. Työskäntele enimmäkseen korjausten, huollon sekä Rylard- ja muiden puuvenehuoltotuotteiden parissa.  

Ulkoilmaelämä on hänen suurin mielenkiinnonkohteensa ja hän toimii myös eräoppaana keväisin ja syksysin. 

 

Mika Timgren, veneenrakentaja. Työskentele korjausten, entisöintien ja huoltojen parissa. Hän on oikea moniosaaja, joka rakastaa uusien tuotteiden kehittelyä ja valmistusta. Voit löytää hänet täydessä touhussa Tinyliving-kodin parissa tai hitsamassa rannalla.

Marraskuusta 2017 lähtien on veistämön omistaja Jan Backman toteuttanut unelmaansa purjehtia täysipäiväsesti S/Y Henrietta veneellään.