top of page

Meistä

Vuonna 1904 perustettu Jakobstads båtvarv, on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva puuveneveistämö. Veistämö valmistaa klassisia puuveneitä ja tarjoaa myös korjauksia, entisöintejä, huoltoja  ja talvisäilytystä. 

DSC_3695 2.jpg

Veistämö sijaitse nykyaikaisissa tiloissa luonnonkauniissa Vanhassasatamassa Pitarsaaressa, Suomessa.

Veistämö yhdistetään kunnianhimoisiin projekteihin, käytännölliseen ja tyylikkääseen muotoiluun sekä kauniiseen käsityöhön.

Sen on vuodesta 1985 lähtien omistanut

puuvenemestari Jan Backman joka on huolella

valinnut yhteistyökumppanit. Veistämöllä työskentelee nykyään useita itsenäisiä yrittäjiä, jotka  projektin niin vaatiessa tekevät yhteistyötä, (ja työskentelevät myös jokainen omilla projekteillaan). Näin yhdistyy laaja osaaminen veneenrakennuksen sekä myös muun käsityötaidon saralla.

Gamla hamn, 1930-talet_9972.jpg

Yhteistyökumppanit

(Syksy 2022) Eddie Berglund liittyi meidän tiimimme. Hän on Kuggom koulussa opiskellut veneen veistäjäksi. Hän on purjehtija ja hän omistaa  Laurinkosterin sekä Enklingejulle, jonka hän on rakentanut.

Uusrakentamiset sekä puuveneiden korjaukset.

 

 

 

Fredrik Östman, veneenrakentaja. Työskentele enimmäksen uusrakentamisen parissa. Hän rakastaa ulkoilmaelämää, johon kuuluu maasto pyöräily ja purjehtiminen, aikaisemmin hän on kilpaillut haiveneillä.

 

Mika Timgren, veneenrakentaja. Työskentele korjausten, entisöintien ja huoltojen parissa. Hän on oikea moniosaaja, joka rakastaa uusien tuotteiden kehittelyä ja valmistusta. 

Marraskuusta 2017 lähtien on veistämön omistaja Jan Backman toteuttanut unelmaansa purjehtia täysipäiväsesti S/Y Henrietta veneellään. Jan asuu nykyään Graciosa nimisen saareen Azoreilla.

bottom of page