top of page

Veneet

 Jakobstads båtvarv valmistaa erilaisia vakiomallisia, mutta myös täysin asiakkaan toiveen mukaisia räätälöityjä puuveneitä. Veneemme ovat laatukäsityötä ja asiakas voi olla mukana vaikuttamassa kaikkeen, suunnittelusta puun valintaan ja varustelutasoon, aina vesillelaskuun ja testaukseen asti.

Tarjoamme niin harrastajalle, kokeneemmalle purjehtijalle kuin moottoriveneilijällekin sopivia malleja.

Veneemme rakennetaan pääasiassa liimattulla tasasauma laudoituksella jolloin ne ovat täysin tiivitä, sekä jäykkiä ja helppohoitoisia.

Yhteistä kaikille tuoteillemme on käytännöllinen tyylikäs muotoilu ja kaunis käsityö.

Jos aiot hankkia veneen, puuvene on ekologinen valinta.   

 

Nordwind 20

Nordwind 20 on klassinen  päiväpursi, litteäpohjainen nostokölivene joka on tukeva vedessä ja siinä on helppo liikkua, se on myös suuntavakaa ja rauhallinen purjehtija, joka sopii hyvin saaristo-, rannikko- ja järvipurjehdukseen. Veneellä voi purjehtia yhtä hyvin yksin kuin neljän hengen miehistölläkin. Sitä voidaan myös soutaa tai varustaa sähkö moottori-  pod vetolaitella. Jos vene varustetaan sprayhood/puomiteltalla siinä voi jopa yöpyä. Kääntyvän peräsimen lavan ja nostokölinsä ansiosta sillä rantautuminen, sekä vesillelasku, nosto  ja  kuljetus käy sujuvasti venetrailerilla. Veneen bermudatakila voidaan tehdä kaadettavaksi.

Suunnittelija on Lage Sundfors.

Pituus 6,15 m, Leveys 1,9m• Syvyys  0,25m/1,05m Disp 0,5 ton • Purjeala 15 m2

https://youtu.be/5td8W7ajI-I

http://vehkeilijat.fi/vehkeita/nordwind-20-paivapursi-puusta

Trullö 600

Trullö 600 on klassinen puuvene joka voi tilata niin kuin moottorivene taika purjeveneenä, varustettuna sisä tai perämoottorilla sekä myös sähköversiona.

 

Trullö on helposti käsiteltävä, näppärä ja tukeva retkivene. Se voidaan rakentaa avonaisena tai kannellisena, rikityyppit voi olla spri, kahveli tai bermuda.

Vene rakennetaan männystä, laudoitus voi olla tasasaumainen tai moderni liimattu limisauma rakenne.

 

Vene voidan varustaa sprayhoodilla/puomiteltalla.

 

Trullö 600 on suunnitellut puuvenemestari Lage Sundfors.

 

  • Pituus: 5,95m 

  • Leveys: 2,05 m 

  • Syväys: 0,45m

  • Purjeala: 12,6m2

Saaristovene

Saaristovene on meidän pienin päiväpursi jolla on avonaiset istuintilat ja joko sprii- tai lokerti rikillä. Se purjehtii hyvin liikoja kallistelematta ja on erittäin merikelpoinen. Venettä on helppo soutaa, sen voi myös varustaa sähkömoottori -pod vetolaitela tai peräpeiliin kiinnitettävä perämoottori.  Jos parempaa kryssikulmaa haetaan voidaan se lisä varustaa myös nostokölillä. Vene soveltuu sekä yksinpurjehdukseen että perhekäyttöön.

 

Pietarsaaren veneveistämön Saaristovene on Jan Backmanin uudenaikaistama versio ahvenanmaalaisesta saaristoveneestä. Veneen laitoja on korotettu ja limilautainen runko on muutettu tasasaumaiseksi. 

  • Pituus: 5,00m 

  • Leveys: 2,0 m 

  • Syväys: 0,45m

  • Purjeala: 12 m2