Veneet

 Jakobstads båtvarv valmistaa erilaisia vakiomallisia, mutta myös täysin asiakkaan toiveen mukaisia räätälöityjä puuveneitä. Veneemme ovat laatukäsityötä ja asiakas voi olla mukana vaikuttamassa kaikkeen, suunnittelusta puun valintaan ja varustelutasoon, aina vesillelaskuun ja testaukseen asti.

Tarjoamme niin harrastajalle, kokeneemmalle purjehtijalle kuin moottoriveneilijällekin sopivia malleja.

Veneemme rakennetaan pääasiassa liimattulla tasasauma laudoituksella jolloin ne ovat täysin tiivitä, sekä jäykkiä ja helppohoitoisia.

Yhteistä kaikille tuoteillemme on käytännöllinen tyylikäs muotoilu ja kaunis käsityö.

Jos aiot hankkia veneen, puuvene on ekologinen valinta.   

 

Nordwind 20

Nordwind 20 on klassinen  päiväpursi, litteäpohjainen nostokölivene joka on tukeva vedessä ja siinä on helppo liikkua, se on myös suuntavakaa ja rauhallinen purjehtija, joka sopii hyvin saaristo-, rannikko- ja järvipurjehdukseen. Veneellä voi purjehtia yhtä hyvin yksin kuin neljän hengen miehistölläkin. Sitä voidaan myös soutaa tai varustaa perämoottorilla. Jos vene varustetaan sprayhood/puomiteltalla siinä voi jopa yöpyä. Kääntyvän peräsimen lavan ja nostokölinsä ansiosta sillä rantautuminen, sekä vesillelasku, nosto  ja  kuljetus käy sujuvasti venetrailerilla. Veneen bermudatakila voidaan tehdä kaadettavaksi.

Suunnittelija on Lage Sundfors.

Pituus 6,15 m, Leveys 1,9m• Syvyys  0,25m/1,05m Disp 0,5 ton • Purjeala 15 m2

https://youtu.be/5td8W7ajI-I

http://vehkeilijat.fi/vehkeita/nordwind-20-paivapursi-puusta

Trullö 600

Trullö 600 on klassinen puuvene joka voi tilata niin kuin moottorivene taika purjeveneenä, varustettuna sisä tai perämoottorilla sekä myös sähköversiona.

 

Trullö on helposti käsiteltävä, näppärä ja tukeva retkivene. Se voidaan rakentaa avonaisena tai kannellisena, rikityyppit voi olla spri, kahveli tai bermuda.

Vene rakennetaan männystä, laudoitus voi olla tasasaumainen tai moderni liimattu limisauma rakenne.

 

Vene voidan varustaa sprayhoodilla/puomiteltalla.

 

Trullö 600 on suunnitellut puuvenemestari Lage Sundfors.

 

 • Pituus: 5,95m 

 • Leveys: 2,05 m 

 • Syväys: 0,45m

 • Purjeala: 12,6m2

Saaristovene

Saaristovene on meidän pienin päiväpursi jolla on avonaiset istuintilat ja joko sprii- tai bermudatakila. Se purjehtii hyvin liikoja kallistelematta ja on erittäin merikelpoinen. Venettä on helppo soutaa ja peräpeiliin voi kiinnittää perämoottorin. Jos parempaa kryssikulmaa haetaan voidaan se varustaa myös nostokölillä. Vene soveltuu sekä yksinpurjehdukseen että perhekäyttöön.

 

Pietarsaaren veneveistämön Saaristovene on Jan Backmanin uudenaikaistama versio ahvenanmaalaisesta saaristoveneestä. Veneen laitoja on korotettu ja limilautainen runko on muutettu tasasaumaiseksi. 

 • Pituus: 5,00m 

 • Leveys: 1,95 m 

 • Syväys: 0,45m

 • Purjeala: 12 m2

JB päiväpursi

Pietarsaaren veneveistämön JB päivä-purjehtija on 19 jalkainen sisämoottorilla varustettu nostoköli-vene. Sen takila om moderni ”fat head” isopurjeellinen Gunther-takila . Lyhyen ja kevyen mastonsa sekä nostokölinsä ansiosta sen vesillelasku, nosto  ja  kuljetus käy sujuvasti venetrailerilla.
 

Veneen voi varustaa luotettavalla ja hiljaisella sisäsähkömoottorilla. Koko moottoripaketti, 4,8 Kwh patteripankkeineen on sijoitettu kätevästi nostokölilaatikon ympärille. Nostoköli on ruostumatonta teräspeltiä. Köli yhdistettynä moottorin sekä pattereiden painoon antaa veneelle erinomaisen vakauden.
 

JB purjehtija on suunniteltu yksin purjehdittavaksi mutta kantaa aalloille iloisesti myös koko perheen. 

 

Pituus: 5,9 m   Leveys: 1,9 m   Purjeala: 17 m² 

Kvarnström 21´ mottorivene

Kvarnström 21' on suunnitteluvaihessa oleva vene.

 

Se on hyvä esimerkki sitä mitä voimme vanhojen pirustuksien pohjalta rakentaa,

Hienoja klassisia piirustuksia löytyy paljon ja ne voidaan räätälöidä vastaamaan nykypäivän vaatimuksia.

 

Kvarnström on klassisen retkimottorivene yöpymismahdollisudella piirustus on vuodelta 1947 ja sen on piirtänyt kuuluisa pohjanmaalainen venesuunnittelija Alfons Kvarnström. 

 

Vene rakennetaan tasasaumaisella liimatulla laudoituksella, ja on varustettu tuulilasilla, kannella, takakajuutalla ja täyspeittävällä ajokuomulla. Sillä on kevyesti kulkeva runko johon voimme suositella sähkösisämoottoria vaihtoehtona.

Kvarnströmmarin mitat on: 

 • Pituus 6,4

 • Leveys: 1,97 m

 • Syvyys: 0,5 m

 • Depl: 0,89 t

Mottori vene

Tulossa puuveneveistäjien oma malli ......

Trullö jolla

 

 

Pituus:  m   Leveys:  m   Purjeala:  m² 

Rakennetut "custom"veneet

Tässä esimerkkejä meiltä valmistuneista "custom" veneistä. Jos haaveilet sinulle räätälöidystä uudesta puuveneestä ota yhteyttä kontakta oss .  

 

1. Salonkivene 11,6m*2,6m v. 2013 "customrakenne" perustuu CG.Petterssonin  1930 pirustuksiin.

 

2. Saaristovene 21´ v. 2001 customrakenne  2 istumalaatikkoa ja sisämoottori. 6,40m x 2,15m syv. 0,6m Purjepintala: 20 m² 

3. Jb-pikavene 8m nopeakulkuinen 

moottorivene. v2008. Esikuva Pentaveneet/ Nopeakulkuinen C.G.Pettersson

 

4. Höyryvene "Matilda" 12m v.1998. Mitat:12m*2,8m 5,5t Kunnostettu höyrykone 12hv vuodesta 1912. Vene

löytyy Hampurin merenkulkumuseossa.

5. Soutuvene 4.5m limilauta haapa. v.2017 Esikuva C.G.Petterssonin pirustus.